Warning: include(includes/languages/english/modules/boxes/bm_storeinfobox.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/zadelkruk/domains/zadelkruk.net/public_html/includes/classes/osc_template.php on line 86

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'includes/languages/english/modules/boxes/bm_storeinfobox.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/zadelkruk/domains/zadelkruk.net/public_html/includes/classes/osc_template.php on line 86
Zadelkruk.net- - Zadelkruk.net
Erpa pedaalemmers

De Erpa pedaalemmers worden sinds 1928 gefabriceerd in Duitsland. De Erpa’s worden nog steeds met de hand vervaardigd en vertegenwoordigen Duitse gründlichkeit en vakmanschap. De ronde design afvalemmers zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan. De kenmerkende jaren 40/50 stijl, maakt dat deze retro pedaalemmer een aanwinst is voor uw interieur. Deze unieke afvalemmers worden kleinschalig en handmatig geproduceerd en zijn daarom onderscheidend van de massaproductie.

 

Josef Rohde is de grondlegger van de firma Erpa. Het product waarmee hij startte was de zogenaamde Rhode-Patrone. Het laat zich het beste vergelijken met wat wij kennen als een lederen klap portemonnee maar dan van papier waarin een tuberculose patiënt zijn tuberculoseslijm kwijt kon en het risico op besmetting drastisch werd beperkt. Op deze ER(hode)PA(trone) werd patent verkregen en tevens ontstond zo de naam Erpa. Om de Rhode-Patrone ook goed te kunnen opbergen, werd begonnen met de ontwikkeling van pedaalemmers. Deze moesten ook vanwege hygiëne zonder handen bediend kunnen worden, vandaar ook het pedaalmechanisme dat het deksel opent. Tevens is de rubberen ring een kenmerkend en essentieel onderdeel van de Erpa pedaalemmer om het deksel goed af te sluiten.

 

In de jaren 50 namen de zonen Fritz en Ernst Rhode het bedrijf over en leverden met name pedaalemmers aan het medische werkveld en aan de horeca. Aan het eind van de jaren 70 kwam er een nieuwe eigenaar en werd de bedrijfsnaam gewijzigd in Edmond & Hinsenhofen OHG. Met de overname die in 1997 plaatsvond, werd Jörg Sachse de nieuwe eigenaar. Hij is een neefje van Ernst Rhodes. De huidige eigenaar produceert weer de traditionele handgemaakte Erpa pedaalemmers uit de jaren 50.

Continue

Disposables

Erpa pedaalemmers

Instrumentenwagens

Lectuurstandaard

Onderzoeksbanken

Accessoires

Taboeretten/ Krukken

Zadelkrukken

Manufacturers
Quick Find
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Primus PU taboeret
Primus PU taboeret
€102.85 Incl. VAT
€85.00 Excl. VAT
0 items
Languages
Dutch English