FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN  

Welke gasveer moet ik kiezen?
Onze zadelkrukken en taboeretten kunnen worden uitgerust met 3 verschillende gasveren wat hoogte betreft, de Medium, de Large en de Extra large. Op de pagina van iedere zadelkruk en taboeret staat de optie Gasveer met daarachter de afmetingen. Het eerste cijfer geeft ongeveer de laagste stand en het laatste cijfer ongeveer de hoogste stand van de (volledige) zadelkruk c.q. taboeret. Dit is gemeten vanaf de grond tot aan de bovenkant van de zadelzitting; dus het deel waar u op zit.  

Indien u de zadelkruk of taboeret wilt gebruiken achter een bureau, is het goed te weten dat 98% van onze klanten kiest voor de medium gasveer. Indien u werkt aan een verhoogde werktafel of een balie, zijn de L of XL gasveer een betere keuze. Vaak is het aan te raden om uw huidige kruk op te meten voor de juiste gasveer(hoogte). Tot slot; het kan wenselijke zijn om bij het gebruik van een hoge gasveer een voetring mee te bestellen. Indien u niet meer met uw voeten bij de grond komt, kunt u deze laten rusten op de voetring. (Voor meer uitleg zie kopje voetring)

Waarom een voetring?
Uw werkhoogte bepaalt primair welke gasveer(hoogte) u nodig heeft. Daarnaast zijn er nog andere factoren die dit bepalen  Als u bijvoorbeeld aan een hoge balie moet werken, is het verstandig om een hoge gasveer te kiezen. Het probleem wat kan ontstaan, is dat u met uw voeten niet meer bij de grond kunt komen. In die gevallen is een voetring aan te bevelen, om zo doende ook een ergonomische houding te blijven nastreven.

Welke wielen zijn het meest geschikt voor mijn situatie?
U kunt bij de bestelling van een zadelkruk of taboeret kiezen uit 3 typen wielen. Voor alle wielen geldt dat het loopvlak is voorzien van een speciale coating, die uw vloer beschermd. Dit geldt ook voor parket en laminaat. De wielen zijn overigens ook geschikt voor zachtere vloeren zoals tapijttegels.

Standaard wielen
Standaard worden de zadelkrukken en taboeretten afgemonteerd met de normale standaard ‘poly elasto’ wielen met kunststofbehuizing. Dit zijn degelijke wielen waarop onze zadelkrukken en taboeretten prima rollen. Uiteraard geschikt voor alle vloeren.

Onbelast geremde wielen
Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor de onbelast geremde wielen. Deze wielen zijn grotendeels hetzelfde als de standaard wielen, met als verschil dat als de zadelkruk of taboeret niet belast wordt, de wielen geremd zijn. Het grote voordeel van deze wielen is dat bij het opstaan de zadelkruk of taboeret minder snel weg schiet. Deze wielen lopen vanwege het remsysteem wat minder soepel als de standaard wielen. Ook deze wielen zijn geschikt voor alle vloeren

Kwaliteitswielen met metalen behuizing
Tot slot kunt u ook nog kiezen voor de wielen van GROSS Stabil van Duitse makelij. De volledige behuizing van deze Duitse kwaliteitswielen is gemaakt van metaal (zink-aluminium legering) wat vervolgens verchroomd is. De wielen zijn zelfsmerend en zijn per stuk belastbaar tot 50 kg en de totale belasting is 250 kg. De dynamische belasting is 200 kg.  Deze wielen zijn van zeer hoge kwaliteit en een schitterend design. Ook rollen deze wielen uitmuntend.

 

Volgende

Disposables

Erpa pedaalemmers

Instrumentenwagens

Lectuurstandaard

Onderzoeksbanken

Accessoires

Taboeretten/ Krukken

Zadelkrukken

Fabrikanten
Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken
Alpha Compact Rood
Alpha Compact Rood
€99.22 Inc BTW
€82.00 Ex BTW
0 items
Talen
Dutch English